tag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post1282984145754442820..comments2024-03-14T09:22:04.989+01:00Comments on Gotowanie na gazie: Kurczak w maślanceTombohttp://www.blogger.com/profile/02674013398149386412noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-72534391290403998532010-06-11T12:48:21.930+02:002010-06-11T12:48:21.930+02:00Buruu, i dla mnie tak zdaje się :D
Elwiro, najlep...Buruu, i dla mnie tak zdaje się :D<br /><br />Elwiro, najlepiej, jak już się skórka zrumieni, wetknąć wykałaczkę. Jeśli czysty sok wypływa, znaczy się gotowe. Chyba że ktoś lubi więcej wypieczone. Ja czasem i wolę takie mięsko, co to aż samo od kości odchodzi. Wtenczas piec trzeba dłużej, aż podeschnie. Ale dokładnie ile, tego przewidzieć się nie da. Zależy od pieca i od wielkości porcji. Najlepiej, jak to kiedyś w książkach kucharskich pisali, piec aż będzie dobre :)Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-87282142122215368452010-06-10T21:33:10.628+02:002010-06-10T21:33:10.628+02:00Ale, ale - jak długo toto w piecu trzymać? Jak się...Ale, ale - jak długo toto w piecu trzymać? Jak się ma dwa udka na pół krajane...Elwiranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-80520286974766204272010-04-29T19:34:29.441+02:002010-04-29T19:34:29.441+02:00Przeczytalam raz jeszcze, porzadnie znaczy sie, pr...Przeczytalam raz jeszcze, porzadnie znaczy sie, przepis i rzeczywiscie pol litra kurakowi, czy ptakowi, jak zwal tak zwal, to mogloby sie nadac :-)buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-70764417729681498952010-03-10T15:29:36.311+01:002010-03-10T15:29:36.311+01:00Śpioszek, śpioszek, ale i zuch, szklaneczki nasenn...Śpioszek, śpioszek, ale i zuch, szklaneczki nasennej nie odmawia ;)Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-71877148895117660622010-03-10T00:00:56.746+01:002010-03-10T00:00:56.746+01:00Jeden z krolikow melduje ze byl wyspany i znow chc...Jeden z krolikow melduje ze byl wyspany i znow chce mu sie teraz spac :-)buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-30608424792371824962010-03-09T20:54:00.403+01:002010-03-09T20:54:00.403+01:00I jak się spało, Króliku? :D Rymy kiepskie sobie p...I jak się spało, Króliku? :D Rymy kiepskie sobie pletę, gdzyż nie jestem ja poetem ;)Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-26435307447021670292010-03-09T00:13:17.245+01:002010-03-09T00:13:17.245+01:00Jestem krolik bystrzak, widac czas na spanie :DJestem krolik bystrzak, widac czas na spanie :Dburuuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-71487151356255558822010-03-09T00:07:35.057+01:002010-03-09T00:07:35.057+01:00Bo rym częstochowki, Basia ;)))Bo rym częstochowki, Basia ;)))Gosia Oczko https://www.blogger.com/profile/14801975942297082931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-51772727416565096102010-03-09T00:06:04.127+01:002010-03-09T00:06:04.127+01:00To musi byc dobre, jak w jogurcie sie da zrobic mi...To musi byc dobre, jak w jogurcie sie da zrobic miesiwo i smakuje, to maslanka tez sie nada :-) Tylko czemu czestochowa, nie lapie ni w zab, no ale juz po polnocy...buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-18024160503730961742010-03-08T11:11:22.806+01:002010-03-08T11:11:22.806+01:00Polecam, Kucharze. On i zdrowotny być musi, bo maś...Polecam, Kucharze. On i zdrowotny być musi, bo maślankowy wszak.<br /><br />Noo, Mayu, to faktycznie może być nizłe, takie soczyste mięsko w chrupiącej skorupce. Może mniej zdrowotnościowe, ale pewnikiem smaczniejsze.<br /><br />Zemfi, a niechaj napada ta chęć, bo kurczaczek niekiepski zaiste.<br /><br />U mnie, Lo, to niestety, już było, bo się skończyło ;) <br /><br />W mleku, Aga? No proszę. Warto popróbować. Ale do picia to chyba wolę mleko, niż maślankę. Choć i maślankę lubię, truskawkową szczególnie.Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-70845019500616168922010-03-07T21:25:08.962+01:002010-03-07T21:25:08.962+01:00w mleku moczony tez wychodzi pyszny :) a maślankę ...w mleku moczony tez wychodzi pyszny :) a maślankę do picia polecam ;)Agata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-37315778311001956352010-03-07T17:55:41.713+01:002010-03-07T17:55:41.713+01:00Oj, będzie mięsko miękkie i soczyste.Oj, będzie mięsko miękkie i soczyste.lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-34643997215624695662010-03-07T17:54:36.952+01:002010-03-07T17:54:36.952+01:00I mówi Antoni, że to z przepisu Pani Czarnuszki? S...I mówi Antoni, że to z przepisu Pani Czarnuszki? Se zapiszę tak na wypadek wszelki, gdyby mię chęć na ochotę napadła.<br /><br />z pozdrowieniemGosia Oczko https://www.blogger.com/profile/14801975942297082931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-8842584146163071722010-03-07T17:06:42.625+01:002010-03-07T17:06:42.625+01:00w Ameryce tez mocza kurczaka w maslance a potem go...w Ameryce tez mocza kurczaka w maslance a potem go w ciasto i na gleboki tluszcz. Domowej roboty KFCmayahttps://www.blogger.com/profile/06000046859589462771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-56132444503996568152010-03-07T16:36:39.156+01:002010-03-07T16:36:39.156+01:00No w maślance jeszcze kuraka nie robiłam. A że wie...No w maślance jeszcze kuraka nie robiłam. A że wierze Ci na slowo, że dobry... To pewnikiem niedlugo zrobie.KucharzyTrzechhttps://www.blogger.com/profile/07341963505304351944noreply@blogger.com