tag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post6763113384926416578..comments2024-03-14T09:22:04.989+01:00Comments on Gotowanie na gazie: Na przyjście wiosny - omlet radosnyTombohttp://www.blogger.com/profile/02674013398149386412noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-29634057805409763382010-03-03T19:18:01.222+01:002010-03-03T19:18:01.222+01:00A u nasz dzisiaj popadał śnieżek, przykrył szarobu...A u nasz dzisiaj popadał śnieżek, przykrył szaroburości cienką warstwą, i znowu jest biało, aha!Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-42017266324605428882010-03-03T11:38:21.848+01:002010-03-03T11:38:21.848+01:00taa, to jest wlasnie ten problem, gdy szaro-buro t...taa, to jest wlasnie ten problem, gdy szaro-buro to taka zima udawana, a jednak nie wiosna :-)buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-11700668118275516152010-03-03T10:34:04.921+01:002010-03-03T10:34:04.921+01:00WWidziałem, Ewelajno, że Ci morelówka smakowała ;)...WWidziałem, Ewelajno, że Ci morelówka smakowała ;) No no... Faktycznie, wyszła nieźle i na jednej szklaneczce trudno poprzestać.<br /><br />Do zimy nic nie mam. Lubię jak nie trzeba rozpuszczać się w upale. Najgorzej jak śniegu nima, jest plucha albo topnieje. Wtedy jest smutno.Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-29001104808055028392010-03-02T17:19:21.429+01:002010-03-02T17:19:21.429+01:00tytul wpisu Antosku energetyzujacy :-) wielu nas w...tytul wpisu Antosku energetyzujacy :-) wielu nas wiosny wypatruje przez lornetke... chyba rzeczywiscie trzeba sliwowincji dobyc z piewniczki!buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-52527080850150951422010-02-28T19:52:32.985+01:002010-02-28T19:52:32.985+01:00Wielki Bóg zapłać, Dobrodzieju... Podjadłam ja sob...Wielki Bóg zapłać, Dobrodzieju... Podjadłam ja sobie rano nielicho. Wszystkie dodatki były tylko omlet gdzieś "wyparował". Może to... kot sie nim zajął...? <br />W każdym razie połączenie smaczne:)<br />A... i wybrałam morelówkę, bom jeszcze takiego napitku nie próbowała.<br />Pozdrawiam niedzielnie:)ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-83155996651758730702010-02-28T19:50:04.901+01:002010-02-28T19:50:04.901+01:00Jak kiedyś dla Pałąkowej robiłem wiztówkę (http://...Jak kiedyś dla Pałąkowej robiłem wiztówkę (http://kuchnianagazie.blogspot.com/2009/05/wizytowka.html), to się poduczyłem się i teraz zamiast Harlekinów i „Gliniewickich nowości” wolę poczytać „Elementarz stylu w typografii” ;) Worda nienawidzę serdecznie i nie używam. Swoją drogą, trochę dziwne to podmienianie znaków.<br /><br />Basiu, polecam. Ze wspomagaczami, a jakże! :)Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-66233284262095548292010-02-28T12:54:31.030+01:002010-02-28T12:54:31.030+01:00calkiem smakowicie taki omlet sie zapowiada. nie o...calkiem smakowicie taki omlet sie zapowiada. nie omieszkam skorzystac z przepisu, wlaczajac wspomagacze:)amelia007https://www.blogger.com/profile/06502639678426177370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-78505936799505807562010-02-28T09:06:48.622+01:002010-02-28T09:06:48.622+01:00To żeś mnie Dobrodzieju z tą półpauzą i dywizem ni...To żeś mnie Dobrodzieju z tą półpauzą i dywizem nieźle potarabanił. Ja już myślałem, że to w słownikach tylko już funkcjonuje a tu patrz pan jaka miła niespodzianka.<br />Pisz kumie w "wordzie" i wklejaj tekst na blog a będzie dobrze. Albo sobie z "worda" tylko ten dywizik zconrtolujce a potem zcontrolujfał bo bloga. pozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-65411660314930021992010-02-27T22:09:21.536+01:002010-02-27T22:09:21.536+01:00Lo, niezmiernie mnie cieszy zaszczytne miejsce teg...Lo, niezmiernie mnie cieszy zaszczytne miejsce tego, co dobre! Kochanieńka moja!Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-38184307491167512702010-02-27T22:01:55.452+01:002010-02-27T22:01:55.452+01:00Kochanieńki, Ty nie kryguj się, czort, tylko do na...Kochanieńki, Ty nie kryguj się, czort, tylko do nasz tu przykulguj się zapasy uzupełniać pekaesem. Maciaszczykiem lepiej nie podpierać się zbyt lekkomyślnie, gdyż nie wszędzie on popularny bywa. Bywa, że w klubokawiarni ktoś chce powiedzieć "kurwa, Maciaszczyk znoweś gdzieś wybył", ale zdanża powiedzieć tylko "kurwa, Mać..." i już ląduje za opłotkami. Ooo, Maciaszczyk nie wszędzie dobrą opinię ma.<br />A jak się rozchodzi o waszą, kumie, garammasalę, to ja bardzo chętnie. Wogle Wasze blogi mię cieszą. Powiedzcie tylko, dobry sąsiedzie, jak Wy robicie, że Wam półpauza wchodzi? U mnie blogspot przerabia na dywiz. W edycji pokazuje dobrze, ale po opublikowaniu wychodzą te nędzne okruchy krechy. Cudzysłowy idą dobrze, półpauzy źle (nie próbowałem pauz). Wstawiam po ludzku, Alt-0150. Czort nie rozbierze tej hamerykańskiej nowoczesności.Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-21936994393112399202010-02-27T21:26:05.418+01:002010-02-27T21:26:05.418+01:00Już naprawiłam tę haniebną sytuację. Śliwowica god...Już naprawiłam tę haniebną sytuację. Śliwowica godne ma miejsce.lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-54618394106786436092010-02-27T11:37:27.459+01:002010-02-27T11:37:27.459+01:00No to Dobrodzieju ty mi skocz po flaszkę śliwowicy...No to Dobrodzieju ty mi skocz po flaszkę śliwowicy a ja ci na to moim domowym sposobem wytwarzaną garam masala się odwdzięczę, bo wyszedłem przed blok, ryknąłem: Maaaaciaaaszczyyyyyk i nic. <br />Co prawda pewnie wiadro garam masala będę musiał zrobić za zacną śliwowicę, ale co mi tam. Łyk-end choćby poświęce dla tego.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-73478112857530418332010-02-27T09:27:56.623+01:002010-02-27T09:27:56.623+01:00Zostawiam dla Ciebie porcyjkę na przypiecku, gdyż ...Zostawiam dla Ciebie porcyjkę na przypiecku, gdyż muszę iść do Pałąków pomóc przy nastawianiu odrzwi do stodoły. Morelówka i trochę dżinu pod stołem, się częstuje niech ;)Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-56088646707133203932010-02-26T23:16:29.074+01:002010-02-26T23:16:29.074+01:00Ło matko, Antoni... Juz po tej pierwszej szklanecz...Ło matko, Antoni... Juz po tej pierwszej szklaneczce omlet by sie spalił i nie doczekał pozostałych składników. Niemniej składniki pyszne - poproszę taki jutro na śniadanko:)ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-38583114059748084182010-02-26T23:12:49.530+01:002010-02-26T23:12:49.530+01:00Do wiosennej rybki - jak najbardziej! Kalafiory ud...Do wiosennej rybki - jak najbardziej! Kalafiory udali się, i ślimaki winniczki dla żabojadów na pniu zeszli... ;)<br /><br />Bareyo, kumie, też zauważyłem, że jakoś ostatnio więcej kaparów i łososia widać. To takie fajne, że dwa silne, mocne, wręcz agresywne smaki tak ładnie ze sobą współpracują. Z oliwkami też dają radę, choć oliwki także nietłowe. A na tym tle - delikatny jajeczny placuszek, który wymaszcza wszystko i łagodzi obyczaje :)<br />Dobrą śliwowincje zanabywa się u Maciaszczyka (cztery chałupy przed gieesem, po lewej stronie jak się wjeżdża pekaesem z Gliniewic).<br /><br />Lo, na Boga! Śliwowincja i się wala?! Z szacuneczkiem należnym siedymdziesięciu woltom, porfawor ;)<br /><br />Kucharze, ze srem też by mogło dobre być. A gdyby tak tego sera naciąć i do masy jajkowej nasypać? Ciekawe, co by z tego wyszło.<br /><br />Aga, na marcowanie jeszcze nie czas chiba? Myślałem o Koszyńskiej Edwardzie, a czemu pytasz? :)<br /><br />A jakże, Mamamarzyniu, zaraz po zjedzeniu wypsło mi się "szambelanie, jedziem na polowanie" :D<br /><br />No a jaką, Dikejko? Taka samo najlepsza wszakże, joł-roł-roł ;)<br /><br />Proszę, i Magenta w końcu pożywi si. Bidula, zawsze tylko powącha, bo ja, podlec, nic tylko mięcho i mięcho.Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-29170353854482012702010-02-26T21:07:18.916+01:002010-02-26T21:07:18.916+01:00Takie śniadanie to dla mnie cała uczta, ale przepy...Takie śniadanie to dla mnie cała uczta, ale przepyszna za to. Jestem za!!Ewa P.https://www.blogger.com/profile/08054271338326468463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-19834137150286140482010-02-26T19:54:22.403+01:002010-02-26T19:54:22.403+01:00Tą śliwowicą Ty zapijoł, co to 70 woltów se liczy?...Tą śliwowicą Ty zapijoł, co to 70 woltów se liczy?<br />Ożesz... Joł men:))dikejkahttps://www.blogger.com/profile/16651530469679913856noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-9331570766776843592010-02-26T19:52:43.839+01:002010-02-26T19:52:43.839+01:00Lubię omlet biszkoptowy z grzybami. Ale z łososiem...Lubię omlet biszkoptowy z grzybami. Ale z łososiem - to dopiero musi być wypas. Tak po pańsku się człowiek od razu poczuje, jak "lepszy gościu".Marzynia Mamciahttps://www.blogger.com/profile/09468413075210409220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-80785589527648437782010-02-26T19:30:39.766+01:002010-02-26T19:30:39.766+01:00o czym myślałś pisząc te rzeczy? ;p
o kocim marco...o czym myślałś pisząc te rzeczy? ;p <br />o kocim marcowaniu?<br />omlet z łosiem pyszny jest :)Agata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-41750260590987367642010-02-26T18:50:20.985+01:002010-02-26T18:50:20.985+01:00Mnie też polej :)
A wiosennie sie robi oj, robi :)...Mnie też polej :)<br />A wiosennie sie robi oj, robi :))<br />Szkada, że mnie teraz sie akurat wala tylko ser :))<br />PozdrawiamKucharzyTrzechhttps://www.blogger.com/profile/07341963505304351944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-89958045037886483362010-02-26T18:13:26.055+01:002010-02-26T18:13:26.055+01:00Ten dodatek śliwowicy brzmi rewelacyjnie. Skuszę s...Ten dodatek śliwowicy brzmi rewelacyjnie. Skuszę się, skuszę. Może i mi się gdzieś wala śliwowica w piwniczce.lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-24634852228148597492010-02-26T17:56:36.424+01:002010-02-26T17:56:36.424+01:00Na znajomych mi blogach łososiowo-kaparowo się zro...Na znajomych mi blogach łososiowo-kaparowo się zrobiło. I dobrze, że ludziskach nie tylko na dupsko świńskie się rzucają a z takim zainteresowaniem na wytrawniejsze i lżejsze ingriediencjie baczą. <br />I jak różne omlety żem jadał, robił etc. i różne do tego płynności serwował to śliwowica przebija wszystko drogi Dobrodzieju co pragnę upowszechniać z małym ale: gdzie taką dobrą śliwowicę nabyć i jak mniemam, ta dobra 70 woltów mieć powinna aby w te nie do końca letnie dni ciało w ruch wprawiła.<br />Omlet ze śliwowicą. Tu mnie Dobrodzieju ująłeś jak nigdy. pozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-50449052170646796622010-02-26T17:24:57.310+01:002010-02-26T17:24:57.310+01:00Wolno! do mojej wiosennej rybki też będzie pasować...Wolno! do mojej wiosennej rybki też będzie pasować :)<br />Dobrze, że kalafiory obrodziły i lodówka taka zasobna :)grazynahttps://www.blogger.com/profile/13877630737821701425noreply@blogger.com