tag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post6788047630565197180..comments2024-03-14T09:22:04.989+01:00Comments on Gotowanie na gazie: Przepieczona polędwica diuka Wellingtona z tego, co było w lodówceTombohttp://www.blogger.com/profile/02674013398149386412noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-87662376786348448412011-03-02T23:33:52.553+01:002011-03-02T23:33:52.553+01:00"zróbcie se kopytków, bidulki" - zawsze ..."zróbcie se kopytków, bidulki" - zawsze mowilam, ze ta Pałąkowa to dobra kobieta jest, nie dosc ze pic i palic pozwala Wam, to jeszcze ciastem na kpoytka raczy, gotowym rozumie sie :-)<br /><br />Wy tu z Bareja o czasie pieczenia wolowiny rozprawiacie, ciekawie prawicie, o ile ze stekiem to prosta sprawa (metoda tzw. reczna:) to z wiekszym kawalkiem ni wyczuc ile, poki sie nie sprobuje :-) Od zbyt wielu czynnikow to wlasnei zalezy...<br /><br />Pozdrawiam Tosku!buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-89014906934604312922011-02-20T00:22:54.485+01:002011-02-20T00:22:54.485+01:00Kubełku Smakowy, widać że kubełki smakowe masz wyb...Kubełku Smakowy, widać że kubełki smakowe masz wyborne ;)<br /><br />Mamamarzyniu, zdejmuj gumofilce do czytania!<br /><br />Olasz, robi się z lateksu, ale tylko w tych szpanierskich na zabawy do remizy. Wiesz, z nas to tacy palacze jak z koziej dupy wiesz co ;) A cygaro palić na mrozie przez godzinę... o, to trzeba by się dobrze rozgrzać wprzódy!<br /><br />Noblevo, sądzę, że uważam, że jestem zdania, że warto.<br /><br />Bareyo, bo to dokładne określanie czasu pieczenia to oczywista bzdura, może ono być co najwyżej orientacyjne, zależy przecież i od piekarnika, i od wieku zwierzęcia, tego, jak było chowane i karmione, od powierzchni przekroju obrabianego kawałka w końcu. Ale też od sposobu ewentualnego zamarynowania... o mamuniu, a to nie wszystko. Co tu dużo gadać, każde danie jest inne, to pewne. Gdybym robił tylko dla siebie, ten kawałek piekłbym 45 minut, bo po tym czasie był już ciepły w środku i po prostu czułem przez skórę, że to już ;)Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-66315300646792536092011-02-20T00:12:00.523+01:002011-02-20T00:12:00.523+01:00Piękne danie i co do kaparów masz Dobrodzieju słus...Piękne danie i co do kaparów masz Dobrodzieju słuszną i niezaprzeczalna racyje.<br />Bardzo zacne połączenie smaków. Ślinka mi o tej porze nocy pociekła.<br />p.s. i oczywiście wybieram polędwicę od schabu.<br />p.s2 - co do czasów pieczenia mięsa pogadamy prywatnie bo nie zgadzam się z tymi teoriami - na 1 kg mięsa potrzeba tyle a tyle czasu.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-86375976581669442252011-02-19T23:40:17.867+01:002011-02-19T23:40:17.867+01:00Szkoda, że zostałeś przegłosowany! Może i ja się k...Szkoda, że zostałeś przegłosowany! Może i ja się kiedyś zabiorę za tą wołowinkę.Ewahttps://www.blogger.com/profile/13984523945331433531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-8077284795996267172011-02-19T22:09:03.226+01:002011-02-19T22:09:03.226+01:00osłonek na walonki to się z lateksu nie robi? ;)
W...osłonek na walonki to się z lateksu nie robi? ;)<br />Wy nie planujecie z resztą koneserów jakiejś wyprawy w moje okolice? W taką pogodę stać na balkonie niczem Julia w wieku mocno starszym i dymić samej jakoś natchnienia nie mam :(Olasz77https://www.blogger.com/profile/04025353315398428134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-45186492708301020872011-02-19T16:00:56.419+01:002011-02-19T16:00:56.419+01:00O Jezu, filcowa osłonka od walonka! Znowuż popuści...O Jezu, filcowa osłonka od walonka! Znowuż popuściłam se w gumofilce ze śmiechu!Marzynia Mamciahttps://www.blogger.com/profile/09468413075210409220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-63558785622139247222011-02-19T11:49:03.380+01:002011-02-19T11:49:03.380+01:00Wygląda wspaniale. Bardzo eleganckie i wytworne da...Wygląda wspaniale. Bardzo eleganckie i wytworne danie.Kubełek Smakowyhttps://www.blogger.com/profile/05104039625600406297noreply@blogger.com