tag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post945984093823638442..comments2024-03-14T09:22:04.989+01:00Comments on Gotowanie na gazie: Ciasto pierogowe oraz świstuny – przepis ilustrowanyTombohttp://www.blogger.com/profile/02674013398149386412noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-71904106663056241762012-07-27T15:14:50.137+02:002012-07-27T15:14:50.137+02:00Super pomysł z tymi świstunami :) Pierwsze widzę ;...Super pomysł z tymi świstunami :) Pierwsze widzę ;) A czy je należy smażyć czy gotować?<br /><br />Pozdrawiam<br />KasiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-66187079460963010832011-11-28T22:00:45.566+01:002011-11-28T22:00:45.566+01:00A to szkoda, bo świstuny są takie fajne i urocze, ...A to szkoda, bo świstuny są takie fajne i urocze, i są świetne jako dodatek do mięs wszelakich.Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-73245367115266039792011-11-28T14:45:44.375+01:002011-11-28T14:45:44.375+01:00A mnie NIGDY nie zostaje ciasto jak robię pierogi....A mnie NIGDY nie zostaje ciasto jak robię pierogi. Bo nawet jak coś zostaje to robię kolejny placek i za każdym razem wyrabiam do samiutkiego końca.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-62057009895597742092011-09-14T23:20:33.882+02:002011-09-14T23:20:33.882+02:00A jam takoże samiuchno dziurkowano rusko tacke na ...A jam takoże samiuchno dziurkowano rusko tacke na nóżkach do robienia pierogów : Cudna sprawa - 19 sztuk na raz :)<br />Pozdrawiam :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-48205269635171047232009-10-13T20:39:14.077+02:002009-10-13T20:39:14.077+02:00Świstuny mnie zauroczyły i popełnię trochę pierogó...Świstuny mnie zauroczyły i popełnię trochę pierogów właśnie z ich powodu , bo nieznane były w moim domu a wyglądają w sam raz do duszonego mięska :)Szarlotekhttps://www.blogger.com/profile/16253183935486754873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-16361393296039817962009-10-12T11:04:08.530+02:002009-10-12T11:04:08.530+02:00Ale to wpadaj, dzieciaku, i nie certuj się. Koszel...Ale to wpadaj, dzieciaku, i nie certuj się. Koszelewska ziemia w gościnna niebywale jest. Kto w okienko buteleczką zastuka, ten głodny, spragniony i niewyspany nie wyjdzie. A nie, przepraszam, spragniony to właśnie będzie ;) Hmm, ze snem też różnie bywa, bo spotkania towarzyskie nie po to są żeby spać. O masz. To jaka ta ziemia gościnna kiedy wyspać się nie ma jak, a pić się chce jak jasna cholera? Muszę to przemyśleć, czort.Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-17383971246801106312009-10-12T09:33:25.772+02:002009-10-12T09:33:25.772+02:00No to juz teraz moja mama bedzie musiala sie ze sw...No to juz teraz moja mama bedzie musiala sie ze swoja pieroznica rozstac. Ja odziedzicze ja w spadku :) To naprawde swietny i szybki sposob na pierozki. A swistuny wygladaja rewelacyjnie :) Chetnie przylaczylabym sie do wspolnego biesiadowania :))majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-143560211714702009-10-11T22:43:22.516+02:002009-10-11T22:43:22.516+02:00To Wy prędziutko do roboty, a ja zgłoszę się do pr...To Wy prędziutko do roboty, a ja zgłoszę się do producenta żeby wiedział, komu wysłać prowizję ;) Tylko dać mi znać jak będą gotowe to wpadnę na skosztowanie. Znak rozpoznawczy: stuk puk buteleczką w parapet :D<br /><br />Z ostatniej chwili: Za dwa tygodnie w Tatowych biesiadach znów będzie pierogowo. Tym razem powstaną czebureki. Nie mogę się doczekać.Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-84587901035052154162009-10-11T22:29:33.829+02:002009-10-11T22:29:33.829+02:00super pierożnica, super pierożki. Jejku, nabrałam ...super pierożnica, super pierożki. Jejku, nabrałam ochoty!polinqahttp://kotlet.tvnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-3350203716004748012009-10-11T19:50:04.505+02:002009-10-11T19:50:04.505+02:00Chyba poszukam tej pierożnicy na allegro!
Ja robi...Chyba poszukam tej pierożnicy na allegro! <br />Ja robię ciasto pierogowe z mąki, gorącej wody i troszka oliwy. Jak przestygnie- wałkuję. Dotąd pierogi lepiły moje Córy, ale myślę, że z pierożnicą też będą miały ubaw...<br />A świstuny - bajeczne :)grazynahttps://www.blogger.com/profile/13877630737821701425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-76308899746985281312009-10-11T17:23:17.198+02:002009-10-11T17:23:17.198+02:00Jestem pod wrazeniem szybkosci wytwarzania pierogo...Jestem pod wrazeniem szybkosci wytwarzania pierogow! A i pomyslowosc wytwarzania kluseczek bardzo dobra! Pyszna sprawa - pozdrawiam :)zijihttp://www.totrzebalubic.blox.pl/htmlnoreply@blogger.com