tag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post1088965144047270987..comments2024-03-14T09:22:04.989+01:00Comments on Gotowanie na gazie: Pochwała jagniątkaTombohttp://www.blogger.com/profile/02674013398149386412noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-3934491944977083262014-04-19T09:46:25.374+02:002014-04-19T09:46:25.374+02:00Hahahaha, trudno, niech dzieci wiedzą jak świat wy...Hahahaha, trudno, niech dzieci wiedzą jak świat wygląda :D Widzicie, jak wyrzucicie pieska i trafi do schroniska, to później odetną mu łeb, zedrą ze skóry i przyrządzą z niego potrawkę!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-52064131459266900862012-05-05T01:52:35.231+02:002012-05-05T01:52:35.231+02:00Moje dzieci oglądały zdjęcia chartów i wśród nich ...Moje dzieci oglądały zdjęcia chartów i wśród nich wyskoczyło TO, bo w tekście pod zdjęciem odartego ze skóry trupa z obciętą głową użyto zwrotu "chart afgański". Przez pół dnia nie mogłem ich uspokoić. Winy za szarpanie nerwów wrażliwych istot nie da się zrzucić na zasadę funkcjonowania internetu. Jeśli autora tekstu stać tylko na takie barbarzyńskie porównania, niech się może skupi na sztuce kulinarnej, bo literat z niego już nie wyrośnie.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-52375915502289016362012-02-15T22:11:18.701+01:002012-02-15T22:11:18.701+01:00Kurde, a smakował jak kurczak :)))Kurde, a smakował jak kurczak :)))Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-76597336573409944532012-02-15T22:10:16.498+01:002012-02-15T22:10:16.498+01:00Baran z ogonem ? Chyba cie tata oszukuje bo to jes...Baran z ogonem ? Chyba cie tata oszukuje bo to jest martwy obrany ze skory PIES ;/;/;/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-69982240254542214362011-12-22T23:51:10.462+01:002011-12-22T23:51:10.462+01:00A gdzie tu zachwyt nad martwym zwierzęciem? Jest z...A gdzie tu zachwyt nad martwym zwierzęciem? Jest zachwyt nad tym, co z tego mięsa można zrobić. Bo, czy ci się to podoba, czy nie, na zdjęciu widać mój obiad, który - i tu jest zachwyt - był znakomity. Obleśne i żałosne jest kiedy ktoś kołdunki z jagnięcinką i owszem, wpaździerzy, ale będzie darł papę, że nie można się cieszyć ze zdobycia tego samego kawałka mięsa, który znajdzie się w pierożkach, tylko jeszcze niezmielonego. To się nazywa dwulicowość. Orientuj się więc, nawet jeśli należysz do jakiegoś ugrupowania, które z mniej lub bardziej absurdalnych powodów propaguje niejedzenie mięsa, jajek, ryb albo wszystkiego na literę C. I broń Boże nie wchodź na blogi z normalnym jedzeniem skoro tak cię zniesmacza widok produktów przed obróbką.Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-78336212517984312012011-12-21T00:09:55.610+01:002011-12-21T00:09:55.610+01:00Obleśne i żałosne kiedy zachwyt nad martwym zwierz...Obleśne i żałosne kiedy zachwyt nad martwym zwierzęciem przerasta aspekty kulinarne i potrzeby konsumpcyjne ...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-36968478945104267452010-05-06T17:06:02.375+02:002010-05-06T17:06:02.375+02:00Gutku, to ja proszę na żeberka i śliwowincję ;)
M...Gutku, to ja proszę na żeberka i śliwowincję ;)<br /><br />Muscat, ależ ja zdaję sobie sprawę, żeś niewiastą! Bardziej mi pasowało tak Ciebie nazywać, gdyż ponieważ zwracając się do kogoś, staram się używać wołacza; "Muscacie" w przypadku kobiety odpada - stąd ta nieudolna próba zdrobnienia. "Muscat" z kolei brzmi mi jakoś tak sucho, a powinno z sympatią. Ale oczywiście, od dziś będzie "Muscat", a sympatia zostaje wyrażona niniejszym i pozostaje w pamięci ;) Przepraszam za zonka.Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-61212173252694811102010-05-06T16:49:51.166+02:002010-05-06T16:49:51.166+02:00Oj! Nie wytrzymam już i muszę poprosić: Antoni, ni...Oj! Nie wytrzymam już i muszę poprosić: Antoni, nie nazywaj mnie "Muscatkiem", bom jest istotą płci żeńskiej na 200% (jako ta Żydówka Miriam, której imię też się nie odmienia przez przypadki) ;D<br />To tak na przyszłość, bardzo pięknie Cię, Antoni, proszę.Muscathttps://www.blogger.com/profile/13725389760432729136noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-23824335408412483602010-05-06T00:34:36.173+02:002010-05-06T00:34:36.173+02:00Brawo! Już Ci zazdraszczam! :)Brawo! Już Ci zazdraszczam! :)Robert Gutowski "Gutek"https://www.blogger.com/profile/06867830228740123691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-9422616779072739812010-05-06T00:27:09.874+02:002010-05-06T00:27:09.874+02:00Moniko, bój się Boga, mięso brzydko wygląda?! Mięs...Moniko, bój się Boga, mięso brzydko wygląda?! Mięso wygląda ślinotokowo!<br /><br />Wiesz, Karolino, cały to on miał więcej, wnętrzności, głowa, skóra... Oj, bym zjadł znowu takiego baranka. Może se żeberka odmrożę :)Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-9649648018344681662010-05-05T18:31:06.061+02:002010-05-05T18:31:06.061+02:00Nie za mały, 10kg? Ja natomiast z opcji jagnięcej,...Nie za mały, 10kg? Ja natomiast z opcji jagnięcej, bararnina mnie nie rusza... ;) Czosnek, mięta i polenta to zacne towarzystwo dla jagnięcia.Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-58914986158238025852010-05-04T23:29:02.853+02:002010-05-04T23:29:02.853+02:00O, to ja z entuzjazmem na ów entuzjastyczny wpis c...O, to ja z entuzjazmem na ów entuzjastyczny wpis czekam, z sosem miętowym - mlask :)))<br />Z tymi zdjęciami to masz rację na 100% tylko ja taka estetka zakichana że mi każde mięcho brzydko wygląda (chociaż jem i nie narzekam) i dlatego mam na blogu same ciasta prawie :DMonikahttps://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-16639738433461570032010-05-04T11:20:51.874+02:002010-05-04T11:20:51.874+02:00Diwino, a nawiedzaj, dzieciaku, trzecia chałupa za...Diwino, a nawiedzaj, dzieciaku, trzecia chałupa za sołtysową ;)<br /><br />Majko, nie chlipaj, jak tu niżej (właściwie to wyżej) Muscatka pisze, mięsko nie rośnie w hipermarkecie. Albo nie, pochlipaj sobie, wrażliwość trzeba pielęgnować.<br /><br />Och, Grażynko, kebab był pyszny! Ale w ferworze walki nie zrobiłem zdjęć, więc wpis będzie bezzdjęciowy. Połączę go pewnie z wpisem o łopatce, którą wczoraj zjedliśmy z Gomulską Bronisławą i Radziulisem Czesławem. Mmmm! Miętowy sos!<br /><br />Muscatku kochany, policzyłem każde Twoje słowo i zgadzam się z każdym (hehe, modlitwa do kozy ;)). Każde jedno zwierzątko tak wygląda zanim się je rozerżnie. Pierwsze zdjęcie dałem z wrodzonej przekory, na zasadzie że sory, ale tak to wygląda. Jest prosiaczek, owieczka, kurka, chodzi sobie i skubie trawkę, ziarenka albo kartochli z parnika, a potem robi się mu pstryk, i wygląda jak na zdjęciu. Kiedyś też rozczulałem się nad kurką i świnką, ale potem pogadałem do siebie i uznałem, że albo będę rozczulony, albo będę jadł mięso. Zwyciężyła we mnie frakcja mięsna, i nie chlipię już. Mnie też robale wpaździerzą, to oczywiste. Na ile umiem, czynię sobie ziemię poddaną i koniec.<br /><br />Widzę, że i Mamamarzynia myśli podobnie. Fajnie :) Troszkę obawiałem się linczu ;)<br /><br />Moniko, łopatka re-we-la-cyjna! Z sosem miętowym i polentą, a także z sałatą ze szpinaku - objawienie! Mięso, które nie tylko pachnie mlekiem, ale ma też mleczny posmak. Pewnie można by je jeść na surowo. To jest coś, co się zapamiętuje. Obmyślam entuzjastyczny wpis na bloga. A z dawaniem pozornie niepięknych, ale na pewno prawdziwych zdjęć na blogu nie ma się co cykać, jak sądzę.<br /><br />Chochelko miła, wydawało mi się, że pisałyście kiedyś o jagnięcinie. Pewnie mi się popultało. Jagnięcinę można kupić właściwie tylko od hodowcy. Tania nie jest (20 zł za kilogram, gdzie w większości są kości, bo to kruszynka nieobrośnięta w tłuszcz i mięso), ale warto za nią pochodzić. Baraninę z kolei kupić jest łatwiej. Na ten przykład na hali mięsnej w Białymstoku był chłop, który prawie codziennie baraninę miał. Teraz halę zlikwidowano, ale ludzie nie fikusy, nie uschną jak się je wysadzi, więc pewnikiem można tego pana namierzyć. Ja już mam swojego dostawcę i nie zawaham się go nagabywać ;)<br /><br />Haha, Zemfi, Ty to zawsze umiesz ładnie powiedzieć! Dysonansowo romantyczne jagnię bez serca, wybornie! Smakuje nadzwyczajnie, mimo wybrakowania.Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-52951815501154519482010-05-04T09:37:29.299+02:002010-05-04T09:37:29.299+02:00Jagnię bez serca było? Jakie to... dysonansowo rom...Jagnię bez serca było? Jakie to... dysonansowo romantyczne. Oto właśnie rzeczone oddaje się w ofierze, ale bez czułości. Dobrze, że chociaż smakuje ;)Gosia Oczko https://www.blogger.com/profile/14801975942297082931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-3088378239769169132010-05-04T09:30:57.838+02:002010-05-04T09:30:57.838+02:00Ostatnio w moim ulubionym mięsnym pytałam z nadzie...Ostatnio w moim ulubionym mięsnym pytałam z nadzieją czy nie mają może kawałka jagnięciny albo chociaż baraniny, ale nic z tego. A innych źródeł pozyskiwania takiego pysznego mięsa nie znam. <br />Wobec tego poślinię się trochę przed monitorem :) <br />Chochelka Grubszapstrykamhttps://www.blogger.com/profile/07658536968580731632noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-68318260815205522472010-05-04T00:57:19.914+02:002010-05-04T00:57:19.914+02:00Kurcze, Antoni, a ja się cykam czy zdjęcie kebaba ...Kurcze, Antoni, a ja się cykam czy zdjęcie kebaba na patyku dać na bloga, że niby mało estetycznie to mięcho wygląda ;-)<br />Jak ta łopatka?Monikahttps://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-30699334758625371252010-05-03T23:51:19.242+02:002010-05-03T23:51:19.242+02:00O to to to!
ta pani Muscat napisała szczerą prawdę...O to to to!<br />ta pani Muscat napisała szczerą prawdę!Marzynia Mamciahttps://www.blogger.com/profile/09468413075210409220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-12350310189186509552010-05-03T12:42:23.573+02:002010-05-03T12:42:23.573+02:00Trudno, żeby trupek wyglądał apetycznie, he, he......Trudno, żeby trupek wyglądał apetycznie, he, he... Diwina może jeszcze pamięta, jak ją straszyłam świńską głowizną u "mojego" rzeźnika :D<br />Podejrzewam, że na widok tego zdjęcia wszystkie wegetarianki i weganki nasze z blogów znajome modlą się za Ciebie Antoni i ręce nad Twoją krwiożerczością załamują.<br /><br />Nigdy w życiu nie jadłam jagnięcia i ciekawa jestem tego smaku, ale skoro takie drogie, to mi trochę obrzydło; poprzestanę na razie na świniaku :)<br />A nerki bym chyba nie ruszyła. Z podrobów tylko ozór i wątrobę nauczona jestem jeść.<br /><br />W ogóle za słuszne uważam ukazywanie za pomocą takich zdjęć, skąd się pyszne mięso bierze. Jak komuś żal, niech nie je, a nie udaje, że mięso rośnie w hipermarkecie, a Koreańczykom głupiego psa jeść zakazuje. Pies takie samo czujące stworzenie jak świnia czy jagnię. Jeśli można jeść jedno, to można jeść i drugie i trzecie, albo nic czującego, czy czuć mogącego nie jemy zgoła wcale! (A do kozy się modlimy za to iżeśmy ją wydoili.) Amen.Muscathttps://www.blogger.com/profile/13725389760432729136noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-40186024784674537232010-05-03T11:00:12.400+02:002010-05-03T11:00:12.400+02:00Oj, to Tatulo z Mamulą będą mieli ucztę ! A ten ke...Oj, to Tatulo z Mamulą będą mieli ucztę ! A ten kebab z fetą to też musiał być pyszny :)grazynahttps://www.blogger.com/profile/13877630737821701425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-52672206744970732522010-05-03T08:26:15.078+02:002010-05-03T08:26:15.078+02:00Mimo, ze i ja jagniecine lubie, to takie widoki to...Mimo, ze i ja jagniecine lubie, to takie widoki to nie dla mnie. Ide sobie pochlipac w kaciku nad biednym jagniatkiem... :((majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-39329846561124962422010-05-03T06:35:30.392+02:002010-05-03T06:35:30.392+02:00Oj Antoni, tak smakowicie piszesz o tym jagniątku,...Oj Antoni, tak smakowicie piszesz o tym jagniątku, że chyba Cię nawiedzę nagle, a niespodziewanie.Diwinahttps://www.blogger.com/profile/09883510262782443430noreply@blogger.com