tag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post7378871612011121444..comments2024-03-14T09:22:04.989+01:00Comments on Gotowanie na gazie: Włoska pasta, czyli posolony czosnekTombohttp://www.blogger.com/profile/02674013398149386412noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-36134296652261499372012-10-31T00:24:23.833+01:002012-10-31T00:24:23.833+01:00Te, Antoś, jakeś Ty chciał naciowy seler tarką tra...Te, Antoś, jakeś Ty chciał naciowy seler tarką traktować? :D Swoją drogą - zaiste - orgazm w ustach! :DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02254352655145659484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-37340024008920606312010-01-03T21:32:49.953+01:002010-01-03T21:32:49.953+01:00Oj, podoba się to dla mnie! Seler tam nieźle zawal...Oj, podoba się to dla mnie! Seler tam nieźle zawalczy! Dziękuję, spróbuję ;)Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-79837834267566202712010-01-03T21:23:35.793+01:002010-01-03T21:23:35.793+01:00tak tak seler bulwiasty, na gazie tak chwilę specj...tak tak seler bulwiasty, na gazie tak chwilę specjalnie dla selera żeby trochę zmiękł ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-72720601269506780362010-01-03T20:51:17.628+01:002010-01-03T20:51:17.628+01:00Seler, znakiem mówiąc, bulwiasty? Czy naciowy? Brz...Seler, znakiem mówiąc, bulwiasty? Czy naciowy? Brzmi nieźle, pewnie niedługo wypróbuję, bo mi się zapas kończy. A długo dusić na tej oliwie? Mniemam, że tylko-tylko, żeby smak z czosnku nie uciekł, ale żeby się wszystko ładnie pomięszało. Czy tak? miły Anonimie?Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-68829477231276164452010-01-03T20:47:04.525+01:002010-01-03T20:47:04.525+01:00ja znam trochę inną wersję, oprócz czosnku i pietr...ja znam trochę inną wersję, oprócz czosnku i pietruszki dodaję jeszcze starty na tarce seler i to wszystko razem podduszam na gazie chwilkę, potem można dolać troszkę oliwy i doprawić. Znam ten przepis jako "sos diabelski" i uwielbiam go. Polecam tez spróbować, ale Twoją wersję właśnie zamierzam wypróbować :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-47435153086449120032009-10-10T21:41:50.124+02:002009-10-10T21:41:50.124+02:00hmm, jestem w trakcie przygotowywania tego specyfi...hmm, jestem w trakcie przygotowywania tego specyfiku. podczas pierwszego mieszania zauwazylem, ze niezbyt jest slony wiec dodalem troche wiecej soli i.. oliwa zrobila sie galaretowata. :)<br /><br />poczekam az skonczy sie termin kiszenia.Einerhttps://www.blogger.com/profile/14947113785073469615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-42587221326814364462009-07-08T10:10:24.037+02:002009-07-08T10:10:24.037+02:00Czosnkożerca na pewno będzie wniebowzięty.Czosnkożerca na pewno będzie wniebowzięty.Tombohttps://www.blogger.com/profile/02674013398149386412noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-62990841045237153152009-07-06T12:19:30.254+02:002009-07-06T12:19:30.254+02:00Bardzo mi się podoba ten przepis - na pewno zrobię...Bardzo mi się podoba ten przepis - na pewno zrobię dla mojego M.wielkiego czosnkożercy.Pelahttps://www.blogger.com/profile/07870319685825110658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-79939706809472202712009-06-23T22:19:44.037+02:002009-06-23T22:19:44.037+02:00Bardzo się cieszę się z tego powodu niewymownie :)...Bardzo się cieszę się z tego powodu niewymownie :)Tombohttps://www.blogger.com/profile/02674013398149386412noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-12442946225385833672009-06-23T21:23:36.618+02:002009-06-23T21:23:36.618+02:00Czosnek całkiem polski, a nawet kujawski rzekłabym...Czosnek całkiem polski, a nawet kujawski rzekłabym, rośnie sobie w polu jeszcze. Ale pomysł zapisany! O, ja to czosnek baaaardzo uważam :-)Mafilkahttps://www.blogger.com/profile/15479548694566270351noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-23176072788899763922009-06-23T15:24:02.645+02:002009-06-23T15:24:02.645+02:00Ooo, zupa rybna po gruzińsku - tak! Oj, dawno nie ...Ooo, zupa rybna po gruzińsku - tak! Oj, dawno nie robiłem. I ten sos z pomidorów, papryki, czosnku i jabłek mus wykonać - w ubiegłym roku zapomniałem. Wygrzebię przepis i zapodam.Tombohttps://www.blogger.com/profile/02674013398149386412noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-2718097232945742392009-06-23T15:22:01.855+02:002009-06-23T15:22:01.855+02:00Grażynko, tak naprawdę mówienie o nim jako o kiszo...Grażynko, tak naprawdę mówienie o nim jako o kiszonym jest trochę naginaniem rzeczywistości. Nie robi się on kwaśny jak ogórki czy kapucha. Zmienia kolor, konsystencję i smak - nie znalazłem lepszego okreslenia. Ale miłość od pierwszego kęsa gwarantowana ;)Tombohttps://www.blogger.com/profile/02674013398149386412noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-71487803091907031012009-06-23T15:18:02.826+02:002009-06-23T15:18:02.826+02:00Muszę potwierdzić - pychotka straszna. Ja jednak p...Muszę potwierdzić - pychotka straszna. Ja jednak poczekam na polski czosnek-teść, w tym roku obsadził kawałek poletka właśnie czosnkiem - więc liczę na dobre plony :) (a na marginesie - ostatnio nadziałem się na czosnek hiszpański - właśnie taki jak na Twoim zdjęciu, z czerwoną łuską - jednakowoż okazało się, że to jednak czosnek z Chin - zwyczajnie się załamałem, bo czosnek jest tylko konfekcjonowany w Hiszpanii.Chyba nikomu, nie trzeba tłumaczyć jak wygląda produkcja bioponiczna w CHRL - no i konserwacja czosnku). Pozdrawiam i trzymam kciuki - a pod jesień liczę na przepis, na zupkę rybną po gruzińsku i sos (cholera nie pamiętam jak się nazywał ale było tam duuuużo czosnku, papryki, pomidorów)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-86760363592760781372009-06-23T14:59:10.441+02:002009-06-23T14:59:10.441+02:00Bardzo mi się podoba taki czosnek!Zrobiłam marynow...Bardzo mi się podoba taki czosnek!Zrobiłam marynowany w oliwie z ziołami, ale o kiszonym jeszcze nie słyszałam. Lecę kupić więcej czosnku!grazynahttps://www.blogger.com/profile/13877630737821701425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-86531069840414982622009-06-23T14:21:11.927+02:002009-06-23T14:21:11.927+02:00ale to chyba dobrze jak pić sie chce, zwłaszcza j...ale to chyba dobrze jak pić sie chce, zwłaszcza jeśli dobre rzeczy ;)<br />ale zaznacza na wstępie ja do śpiewów się nie przyłącze, bom mnie z towarzystwa pogonicie ;)Agata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-76064029246300897762009-06-23T10:53:28.482+02:002009-06-23T10:53:28.482+02:00A zapraszam, czym chałupa bogata. Szczawiu w ogrod...A zapraszam, czym chałupa bogata. Szczawiu w ogrodzie narwę na zupę, kurkę w łeb łupnę... Radziulis Czesław pewno też będzie, to pośpiewamy. Szuwaśko niechybnie z jaką śliwowincją pojawi się. Musim my tylko pamiętać żeby chleba za dużo nie jeść - po chlebie okrutnie pić się chce.Tombohttps://www.blogger.com/profile/02674013398149386412noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-32826619716178830012009-06-23T09:42:40.980+02:002009-06-23T09:42:40.980+02:00skoro zapraszasz to takiej okazji nie przepuszczę ...skoro zapraszasz to takiej okazji nie przepuszczę ;)Agata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.com