tag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post8090221656019661679..comments2024-03-14T09:22:04.989+01:00Comments on Gotowanie na gazie: Wątróbka z papryką. No, w końcu!Tombohttp://www.blogger.com/profile/02674013398149386412noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-63057354580593325702012-11-08T11:28:36.079+01:002012-11-08T11:28:36.079+01:00Ja mam właśnie takie składniki w domu i nie bardzo...Ja mam właśnie takie składniki w domu i nie bardzo wiedziałem co uczynić ale teraz już wiem, więc do dzieła!! Po obiadku jak nie zapomnę to wydam opinię ale zanosi się na niezłe papu:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-27910545290226944792010-01-22T19:58:37.813+01:002010-01-22T19:58:37.813+01:00Faktycznie, pieczarki mogą być świetnym dodatkiem....Faktycznie, pieczarki mogą być świetnym dodatkiem. I pomidory też, jak tu już wcześniej dywagowaliśmy. Muszę zapamiętać i następnym razem dorzucić trochę. Dzięki za sugestię.Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-45683549697252058952010-01-21T13:42:21.221+01:002010-01-21T13:42:21.221+01:00Taka wersja nieco zmodyfikowana, czyli przepis ...Taka wersja nieco zmodyfikowana, czyli przepis którego ja sam uzywam , chyba powinno byc: przepis który ja sama stosuje , to używam wątróbki drobiowej , zamiast ketupu , świeżych pomidórów i dodaje pieczarki , czysta poezja do schrupania z bagietka i czerwonym wytrawnym winkiem :)) polecam <br />MalwinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-64050042139514635952009-11-19T16:02:36.321+01:002009-11-19T16:02:36.321+01:00hmmmm no właśnie może z pomidorami? trza się z tym...hmmmm no właśnie może z pomidorami? trza się z tym przespać ;)Agata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-72930547947296526002009-11-19T15:09:32.452+01:002009-11-19T15:09:32.452+01:00A wiesz, Aga, że pewnie i tak? Prawdopodobnie gdyb...A wiesz, Aga, że pewnie i tak? Prawdopodobnie gdyby drobno pokrojoną wątróbkę udusić z cebulą i keczupem... A może z pomidorami, co? O, z pomidorem to by było niekiepskie.<br /><br />Majka, jakże to, nie jadłaś i zemgliło? Ot, wyobraźnia!<br /><br />Ach, no właśnie, bigos dojrzewający. A nie, w Technikum, a właściwie w bursie to niczego za dużo nie było, nawet gazety ginęły. Chodziło o to, że jak się ma sporo wątróbki, to nie zjesz wszystkiego na raz. Ale i nie zamrozisz, bo z lodówki zginie. To trzeba wyczmonić patenta, że pojesz, i na jutro będzie, i na jubel popojutrze. Rozumiesz, ze smażonej wtróbki na drugi dzień to najwyżej kierpce można zrobić. :*Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-58175061171868828212009-11-19T14:12:57.543+01:002009-11-19T14:12:57.543+01:00To sie drogi Antoni znaczy, ze to bigos taki watro...To sie drogi Antoni znaczy, ze to bigos taki watrobkowy, dojrzewajacy? :D<br />Co by nie mowic, zapowiada sie niezle, tylko nijak nie moge zaskoczyc dlaczego by w Technikum Rolniczym mial byc nadmiar watrobki? Czyta sie oblednie, jak zawsze!<br />Pozdrowienia sle B.buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-73412840392302855302009-11-19T12:31:34.144+01:002009-11-19T12:31:34.144+01:00Ten "slachetny podrob" to wreszcie w tak...Ten "slachetny podrob" to wreszcie w takiej wersji jak dla mnie (od nadmiaru cynamonu troche mnie zemdlilo :)) U mnie do odgrzewania to na pewno by nie wytrzymala :))majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-10915157833012289032009-11-18T23:59:03.094+01:002009-11-18T23:59:03.094+01:00nie no wątróbkę to ja bardzo lubię, nawet bardzo, ...nie no wątróbkę to ja bardzo lubię, nawet bardzo, ale papryki to już niet i co tu zrobić? da się bez papryki? ;)Agata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-6619759679770974732009-11-18T18:00:41.885+01:002009-11-18T18:00:41.885+01:00Hehe, no, trochę leczo. Tylko bardziej suche. Najw...Hehe, no, trochę leczo. Tylko bardziej suche. Najważniejszy jest tu dla mnie przyjazny smak oraz to, że można podać na ciepło, na zimno, zaraz po przyrządzeniu albo trzy dni później. I po kilku dniach będzie nawet smaczniejsze. Właśnie zgarniam kawałkami bułki z patelni. Mmm.Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724201041121268900.post-46452748780239871082009-11-18T17:52:19.495+01:002009-11-18T17:52:19.495+01:00Jako amatorka wątróbki dziękuję za ten przepis, bo...Jako amatorka wątróbki dziękuję za ten przepis, bo go zupełnie nie znałam.To takie trochę leczo? Pysznie wygląda, na pewno niedługo zrobię a i o popiciu czymś dobrym nie zapomnę :)grazynahttps://www.blogger.com/profile/13877630737821701425noreply@blogger.com