Składniki
▪ 4 pomidory
▪ 2 ząbki czosnku
▪ 1 czerwona cebula
▪ kilka łyżek oliwy
▪ garść albo i dwie drobno posiekanej natki kolendry
▪ sok z połowy cytryny
▪ cukier, sól, świeżo zmielony czarny pieprz
▪ tabasco albo posiekana ostra papryka.
Pomidory sparzamy, usuwamy skórkę i nasionka (żeby nie było zbyt rzadkie), a miąższ kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do miseczki razem z posiekaną cebulą, roztartym czosnkiem i innymi składnikami. Sos powinien być lekko kwaskawy i zdecydowanie pikantny. Odstawiamy w chłodne miejsce (np. do piwniczki na mięso i podroby) na czas porannego dojenia, albo i na godzinkę, i już. Ole!
Jak kto lubi, można dodać posiekanych oliwek.
środa, 13 maja 2009
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz